Podpora rozvoje cestovního ruchu na Hedvábné stezce - Kroutil, Marek (2015)
Tato bakalářská práce zkoumá veškeré důležité formy podpory rozvoje cestovního ruchu a obnovy tematické trasy v zemích, kterými procházela historická Hedvábná stezka. V teoretické části jsou vymezeny pojmy tematická trasa, stibologie a kulturní cestovní ruch. Dále jsou zde popsány formy podpory cestovního ruchu a je charakterizována Hedvábná stezka. V následné praktické části je analyzována současná situace podpory. Důraz je kladen především na podporu ze strany mezinárodních organizací. Další zkoumanou skupinu tvoří organizace působící na regionální úrovni a také jednotlivé země. Následně je pak zhodnocena kvalita podpory Hedvábné stezky celkově a poslední část je tvořena možnými návrhy změn do budoucnosti.