Vliv globalizace na ekonomiku subsaharské Afriky - Nasirova, Ekaterina (2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat dopad globalizace na ekonomiku subsaharské Afriky a na základě této analýzy navrhnout opatření, jakými by státy subsaharského regionu mohly z globalizace získat co největší užitek. První kapitola se věnuje teoretickému rámci. Druhá kapitola popisuje subsaharský region, třetí část se zaměřuje na analýzu ekonomického dopadu globalizace na region. V poslední kapitole jsou na příkladu Nigérie popsány hlavní problémy subsaharské Afriky.