Vliv globalizace na ekonomiku subsaharské Afriky - Nasirova, Ekaterina; Plchová, Božena, 1936-; Hanzlíková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat dopad globalizace na ekonomiku subsaharské Afriky a na základě této analýzy navrhnout opatření, jakými by státy subsaharského regionu mohly z globalizace získat co největší užitek. První kapitola se věnuje teoretickému rámci. Druhá kapitola popisuje subsaharský region, třetí část se zaměřuje na analýzu ekonomického dopadu globalizace na region. V poslední kapitole jsou na příkladu Nigérie popsány hlavní problémy subsaharské Afriky.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses