Přístup vybraných států Evropské unie k uprchlíkům ze Sýrie - Svobodová, Kateřina; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Votoupalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Občanská válka v Sýrii a její následky se vyostřily v zatím nejhorší humanitární krizi 21. století. Sousední země Sýrie přestaly nápor syrských uprchlíků zvládat a ti jsou nuceni hledat azyl v jiných zemích. Jejich často vyhledávaným útočištěm se staly země Evropské unie. Názory na přijímání uprchlíků ze Sýrie se liší - některé země se rozhodly uprchlíky přijmout, jiné zatím vyčkávají. Teoretická část bakalářské práce se věnuje motivům, které vedou státy k dodržování mezinárodních závazků. Empirická část práce se zabývá azylovou politikou Evropské unie a především pak motivům, které vedou Německo a Francii k přijímání uprchlíků ze Sýrie.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses