Analýza městských prohlídkových okruhů v Praze a vybraných městech - Bodlák, Tomáš; Jarolímková, Liběna; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá srovnáním nabídky městských prohlídkových okruhů v Praze a ostatních městech - konkrétně Berlíně, Vídni, Budapešti a Bratislavě. První dvě kapitoly se věnují teoretickému základu práce. Ta první se zabývá nabídkou v cestovním ruchu a charakterizuje základní pojmy jako jsou atraktivity, produkty, městský cestovní ruch. Druhá kapitola se věnuje průvodcovským službám. Praktická část je zaměřena na analýzu nabídky prohlídkových okruhů konajících se pěšky s průvodcem v daných městech. Hypotéza byla částečně ověřena - Praha má sice odpovídající rozsah nabídky, ale cena průvodcovských služeb je velmi podhodnocená oproti zahraniční konkurenci.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses