Analýza hipoturistiky a její infrastruktury ve Středočeském kraji - Zímová, Barbora (2015)
Cílem bakalářské práce je zanalyzovat hipostezky Středočeského kraje i s celou jejich infrastrukturou - od jezdeckých stanic, kde je možné se s koněm ubytovat, přes úvaziště, restaurace přizpůsobené na pobyt s koňmi či jiná místa odpočinku, až po informační tabule a směrovky. Práce také obsahuje teoretické informace o hipoturistice jako o formě venkovského cestovního ruchu. Jsou zde uvedeny návrhy na zlepšení jezdeckých stezek a bakalářská práce by měla posloužit v první rade zájemcům o hipoturistiku ve Středočeském kraji.