Význam mezinárodních smluv o zamezení dvojího zdanění v mezinárodním podnikání - Hollovičová, Tereza; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce řeší vliv mezinárodních smluv o zamezení dvojího zdanění na mezinárodní podnikání. Cílem práce je analyzovat vybrané bilaterální smlouvy o zamezení dvojího zdanění uzavřených Českou republikou a posoudit jejich konzistentnost, rozsah a aktuálnost pro mezinárodní obchodní spolupráci. Tyto poznatky jsou získány pomocí metody komparace konkrétních bilaterálních smluv uzavřených mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, Spojenými státy americkými a Čínskou lidovou republikou. Praktická část poté ilustruje konrétní využití mezinárodních smluv o zamezení dvojího zdanění při příjmech ze zahraničních investic a demonstruje jejich význam pro rozvoj a regulaci mezinárodních obchodních vztahů
Vedoucí práce: Anna Klosová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses