Ocenění podniku společnosti Alza.cz a.s. - Vlasenco, Serghei (2014)
Diplomová práce je zaměřena na ocenění podniku společnosti Alza.cz, a.s. Účelem ocenění je stanovení tržní hodnoty 100% balíku akcií společnosti Alza.cz, a.s. k datu ocenění 31.12.2012 pro potenciálního kupujícího. Nejdříve byla vypracována strategická a finanční analýza, následně byly prognózovány generátory hodnoty podniku, na které navazuje finanční plán. Výsledná tržní hodnota 100% balíku akcií podniku byla stanovena na základě metody DCF Equity. Jako podpůrné metody byly využity metoda odvětvových multiplikátorů a majetkové ocenění na principu historických cen.