Ekonomické vztahy mezi ČR a Německem - Ceeová, Alžběta (2015)
Bakalářská práce se věnuje ekonomickým vztahům mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německa. Zaměřuje se na obchodní a investiční vztahy těchto dvou zemí, zejména na jejich provázanost a do jisté míry závislost České republiky na Německu. Značná část práce je věnována důkladné analýze konkurenceschopnosti obou zemí a výčtu komparativních výhod. Po popsání hlavních makroekonomických ukazatelů je pozornost věnována analýze vzájemného obchodu. Závěrečná část práce pojednává o investičních vztazích a příkladech německých investic v ČR a českých investic v Německu.