Ekonomické vztahy mezi ČR a Německem - Ceeová, Alžběta; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Richter, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se věnuje ekonomickým vztahům mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německa. Zaměřuje se na obchodní a investiční vztahy těchto dvou zemí, zejména na jejich provázanost a do jisté míry závislost České republiky na Německu. Značná část práce je věnována důkladné analýze konkurenceschopnosti obou zemí a výčtu komparativních výhod. Po popsání hlavních makroekonomických ukazatelů je pozornost věnována analýze vzájemného obchodu. Závěrečná část práce pojednává o investičních vztazích a příkladech německých investic v ČR a českých investic v Německu.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses