Analýza zdravotního systému ve Švédsku se zaměřením na parametry kvality ve vybraných letech - Štrossová, Denisa (2015)
Tato práce pojednává o financování zdravotního systému ve Švédsku. Na začátku práce je představen zdravotní systém země a jeho historický vývoj. Následně je provedena analýza financování švédského zdravotního systému, jeho příjmové a výdajové stany. Důležitou částí práce je pak analýza kvality poskytované zdravotní péče. Součástí práce je také analýza nákladové efektivity a její komparace s vybranými zeměmi OECD. Na závěr je švédský zdravotní systém zhodnocen a je poskytnuto několik doporučení.