Analýza zdravotního systému ve Švédsku se zaměřením na parametry kvality ve vybraných letech - Štrossová, Denisa; Maaytová, Alena; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce pojednává o financování zdravotního systému ve Švédsku. Na začátku práce je představen zdravotní systém země a jeho historický vývoj. Následně je provedena analýza financování švédského zdravotního systému, jeho příjmové a výdajové stany. Důležitou částí práce je pak analýza kvality poskytované zdravotní péče. Součástí práce je také analýza nákladové efektivity a její komparace s vybranými zeměmi OECD. Na závěr je švédský zdravotní systém zhodnocen a je poskytnuto několik doporučení.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses