Osobnosti ruskej histórie v ČR a v SR ako potenciál pre rozvoj cestovného ruchu - Kučinová, Anna; Jarolímková, Liběna; Vogelová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom bakalárskej práce bolo vytvoriť netradičnú tematickú trasu spájajúcu atraktivity spojené s významnými osobnosťami ruskej histórie na území Českej a Slovenskej republiky. Prvé dve kapitoly sú venované vymedzeniu pojmov v cestovnom ruchu, predovšetkým pojmov z oblasti kultúrno poznávacieho cestovného ruchu, a charakteristike produktu v kultúrnom cestovnom ruchu. V tretej kapitole sú charakterizované jednotlivé osobnosti ruskej histórie a ich spojenie s ČR a SR s uvedením jednotlivých atraktivít. Ďalšia kapitola je venovaná predstaveniu návrhu konkrétnej tematickej trasy prechádzajúcej územím ČR a SR.V závere kapitoly sú uvedené ďalšie návrhy tematických trás. Záverečná kapitola obsahuje analýzu príjazdového cestovného ruchu z Ruska a zhodnotenie potenciálu témy osobností ruskej histórie pre rozvoj cestovného ruchu v Českej a Slovenskej republike. Výsledkom práce je návrh jedinečnej tematickej trasy prechádzajúcej územím ČR a SR, ktorá sa skladá zo zaujímavých a unikátnych atraktivít spojených s menami významných osobností ruskej histórie a kultúry so zreteľom na aktuálne trendy a požiadavky, predovšetkým ruských turistov, v rámci príjazdového cestovného ruchu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses