Dopad ekonomickej krízy na ekonomiku Španielskeho kráľovstva - Smatanová, Ivana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Mička, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Táto bakalárska práca popisuje dopad súčasnej ekonomickej krízy na ekonomiku Španielskeho kráľovstva, štvrtej najväčšej ekonomiky Európy. Prvá kapitola približuje vznik a priebeh krízy v Španielsku ako celku. Pozornosť je pritom upriamená na vývoj makroekonomických ukazovateľov hrubý domáci produkt, nezamestnanosť, rast cenovej hladiny a verejný dlh. V nasledujúcich troch kapitolách sú porovnávané dopady krízy na dve odlišné autonómne spoločenstvá Španielska, pritom jeden (Kastília a León) sa nachádza na severe krajiny, zatiaľ čo druhý (Andalúzia) prislúcha juhu Španielska. Cieľom tejto práce je predovšetkým poukázať na nepriaznivý vplyv krízy nielen na celkovú ekonomiku krajiny, ale aj porovnať dopady na konkrétne oblasti na základe podielu sektorov na vytváraní hrubého domáceho produktu.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses