Participace občanů na činnosti obce - Čapková, Barbora; Chvátalová, Iva; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce na téma Participace občanů na činnosti obce se věnuje platné právní úpravě forem participace občanů a následně zhodnocení systému zapojování občanů do spravování věcí veřejných ve městě Louny s výslednými návrhy a doporučeními pro zvýšení míry participace v tomto městě. V první kapitole se věnuji právnímu postavení obcí, jejich působnosti a charakterizuji jednotlivé orgány obce. Ve druhé kapitole se již zabývám vymezením základních pojmů participace občanů a především se věnuji rozboru konkrétních způsobů, jak se mohou občané zapojit do spravování věcí veřejných na místní úrovni. Třetí kapitola bakalářské práce již spadá pod její praktickou část a zabývám se v ní analýzou volební účasti ve městě Louny, uvádím možnosti participace občanů, které město Louny využívá, a dále navrhuji a doporučuji další možnosti spolupráce pro město Louny a jeho občany.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses