Financování střednědobých exportních úvěrů - Ulrych, Petr (2015)
Bakalářská práce s názvem Financování střednědobých exportních úvěru se v první části zaměřuje na vymezení a charakterizování problematiky střednědobého exportního financování. Jsou zde také představena rizika, se kterými se v rámci této problematiky exportér setkává. Ve druhé části je vysvětlen systém státní podpory exportu a role exportních úvěrových agentur v České republice -- Česká exportní banka, a.s. a Exportní garanční a pojišťovací společnost. Ve třetí části jsou charakterizovány jednotlivé produkty střednědobého exportního financování a definovány jejich silné a slabé stránky.