Zahraniční a obchodní politika USA za prezidenství Baracka Obamy - Koňařík, Tomáš; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Müller, David, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této práce je pomocí metody analýzy a komparace vyhodnotit zahraniční a obchodní politiku Spojených států amerických za prezidentství Baracka Obamy a odpovědět na otázku: Jakými klíčovými otázkami by se měla zaobírat zahraniční a obchodní politika USA v budoucnu? Práce se zaměřuje na zahraniční politiku a její vojenský rozměr, na obchodní politiku s vybranými programy preferenčních obchodních vztahů a jejich význam pro USA, mnohostranný obchodní systém, a v neposlední řadě na vliv think tanků a lobbingu v obou výše zmíněných politikách. Samostatná kapitola je potom věnována problematice Transatlantických vztahů USA-EU a Kanada EU.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses