Aktivity neziskové organizace USE-IT Prague v oblasti cestovního ruchu - Oudesová, Markéta (2015)
Cílem bakalářské práce je zmapovat činnost neziskové organizace USE-IT Prague a zhodnotit její potenciál v oblasti cestovního ruchu v Praze. První část práce je teoretickým úvodem do problematiky neziskových organizací a definuje základní pojmy nejen na tomto poli, ale také na poli turismu. Druhá kapitola vymezuje pozici České republiky na trhu cestovního ruchu a dále pojednává o Praze jako turistické destinaci. Hlavním tématem práce je však představení pole působnosti již zmiňované neziskové organizace USE-IT Prague, na jejímž fungování se podílí především mladí dobrovolníci, a srovnání této organizace s dalšími vybranými "USE-IT skupinami", které působí v dalších městech Evropy.