Aktivity neziskové organizace USE-IT Prague v oblasti cestovního ruchu - Oudesová, Markéta; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem bakalářské práce je zmapovat činnost neziskové organizace USE-IT Prague a zhodnotit její potenciál v oblasti cestovního ruchu v Praze. První část práce je teoretickým úvodem do problematiky neziskových organizací a definuje základní pojmy nejen na tomto poli, ale také na poli turismu. Druhá kapitola vymezuje pozici České republiky na trhu cestovního ruchu a dále pojednává o Praze jako turistické destinaci. Hlavním tématem práce je však představení pole působnosti již zmiňované neziskové organizace USE-IT Prague, na jejímž fungování se podílí především mladí dobrovolníci, a srovnání této organizace s dalšími vybranými "USE-IT skupinami", které působí v dalších městech Evropy.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses