Interinstitucionální spolupráce a spory v rámci EU - Havičová, Aneta (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, kterých institucí se interinstitucionální spory týkají nejvíce, jaké typy žalob mezi těmito institucemi SDEU především řešil, případně zda byly jednotlivé žaloby shledány opodstatněnými či nikoliv. První část práce je zaměřena na postavení interinstitucionální spolupráce v primárním a sekundárním právu EU a na orgány Evropské unie, které hrají roli v interinstitucionální spolupráci. Druhá část práce se věnuje důsledkům porušení zásady spolupráce provedením analýzy vybraných soudních sporů mezi institucemi a orgány Evropské unie.