Interinstitucionální spolupráce a spory v rámci EU - Havičová, Aneta; Grmelová, Nicole, 1975-; Hubková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, kterých institucí se interinstitucionální spory týkají nejvíce, jaké typy žalob mezi těmito institucemi SDEU především řešil, případně zda byly jednotlivé žaloby shledány opodstatněnými či nikoliv. První část práce je zaměřena na postavení interinstitucionální spolupráce v primárním a sekundárním právu EU a na orgány Evropské unie, které hrají roli v interinstitucionální spolupráci. Druhá část práce se věnuje důsledkům porušení zásady spolupráce provedením analýzy vybraných soudních sporů mezi institucemi a orgány Evropské unie.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses