Česko-kolumbijská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Přibylová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Hinčica, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této práce je analyzovat vzájemný obchod mezi Českou republikou a Kolumbií a porovnat kultury obou zemí. Práce je rozdělena do 5 kapitol. První kapitola se zabývá obecnými charakteristikami Kolumbie. Druhá kapitola je zaměřena na ekonomickou situaci Kolumbie, kde je zahrnuta analýza makroekonomických ukazatelů a popis zahraničního obchodu. Ve třetí kapitole se seznámíme se vzájemnou spoluprací obou zemí, která zahrnuje obchodní bilanci, komoditní strukturu vývozu a dovozu a nejvýznamnější české firmy figurující na kolumbijském trhu. Následující kapitola se věnuje kulturním a obchodním specifikům, včetně porovnání dle Geerta Hosfedeho. Poslední kapitola zahrnuje rozhovory s odborníky z praxe.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses