Engagement pracujících studentů VŠE v zaměstnáních - Fischer, Marek (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o novodobém tématu v oblasti managementu "Employee Engagement", neboli o angažovanosti zaměstnanců. Úkolem této práce je poskytnout detailní informace o Engagementu zaměstnanců počínaje definicí a historií tohoto pojmu, jeho důležitosti v organizaci, typech zaměstnanců z hlediska angažovanosti, o tom, jak lze angažovanost zvyšovat až po to, jaké jsou jednotlivé hnací síly angažovanosti. Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu skrze dotazníkového šetření nejprve potvrdit či vyvrátit hypotézu, že jsou na Vysoké škole ekonomické v Praze více angažovaní muži než ženy a poté rozebrat jednotlivé ročníky a fakulty VŠE v Praze a závislost angažovanosti na délce zaměstnání, pohlaví apod. Data byla zpracována na základě matematických a statistických metod a autor došel k závěru, že jsou studenti mužského pohlaví více angažovaní než ženy. Hlavním výsledkem této práce je také uvědomění si, že angažovanost zaměstnanců má kritický dopad na výkonost organizace a na její úspěch a nepečuje-li zaměstnavatel o své zaměstnance, může se to projevit ve vícero výkonnostních ukazatelích podniku. Na základě získaných poznatků autor navrhuje postup, jak angažovanost zvyšovat a celkové doporučení pro zaměstnavatele, chtějí-li dosáhnout lepších výsledků.