Kryptoměna jako prostředek směny v 21. století - Kubricht, Adam (2015)
Cílem práce je identifikovat potenciál využití kryptoměny v mezinárodním obchodě a míru naplnění tohoto potenciálu. V práci je zejména popsána problematika fungování kryptoměn, dále je zkoumán potenciál kryptoměn v mezinárodním obchodě a v neposlední řadě je analyzován aktuální trh s nejrozšířenější kryptoměnou - bitcoinem. Výsledkem práce je stanovisko, do jaké míry se aktuálně bitcoin užívá a zda naplňuje tak svůj potenciál.