Kryptoměna jako prostředek směny v 21. století - Kubricht, Adam; Pavlík, Zdeněk; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem práce je identifikovat potenciál využití kryptoměny v mezinárodním obchodě a míru naplnění tohoto potenciálu. V práci je zejména popsána problematika fungování kryptoměn, dále je zkoumán potenciál kryptoměn v mezinárodním obchodě a v neposlední řadě je analyzován aktuální trh s nejrozšířenější kryptoměnou - bitcoinem. Výsledkem práce je stanovisko, do jaké míry se aktuálně bitcoin užívá a zda naplňuje tak svůj potenciál.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses