Měnová politika Evropské centrální banky v souvislosti s evropskou dluhovou krizí - Koudelková, Zuzana (2015)
Bakalářská práce se zabývá reakcí Evropské centrální banky na dluhovou krizi v eurozóně. V první části jsou vysvětleny příčiny vzniku evropské dluhové krize. Následně práce stručně popisuje instituci Evropské centrální banky s důrazem na představení standardních nástrojů její měnové politiky. Poslední část práce zkoumá nestandardní opatření ECB přijatá v reakci na krizi, jejich účinnost a dopady do reálné ekonomiky.