Měnová politika Evropské centrální banky v souvislosti s evropskou dluhovou krizí - Koudelková, Zuzana; Pavlík, Zdeněk; Baluchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá reakcí Evropské centrální banky na dluhovou krizi v eurozóně. V první části jsou vysvětleny příčiny vzniku evropské dluhové krize. Následně práce stručně popisuje instituci Evropské centrální banky s důrazem na představení standardních nástrojů její měnové politiky. Poslední část práce zkoumá nestandardní opatření ECB přijatá v reakci na krizi, jejich účinnost a dopady do reálné ekonomiky.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses