Současné a budoucí trendy světového obchodu a těžby břidlicového plynu - Brückler, Jaroslav; Müller, David, 1979-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce se zabývá těžbou a obchodem s břidlicovým plynem. Cílem práce je čtenářům zjednodušeně vysvětlit základní principy obchodu s břidlicovým plynem a představit potencionální možnosti jeho těžby, nebo využití. Popisuji také všechny náležitosti, které se pojí s těžbou a obchodem s tímto plynem, jako dopady na životní prostředí, nebo cenu zemního plynu. Práce poskytuje čtenáři představu o základním zpracování břidlicového plynu, možnostech jeho těžby a obchodu a o jeho možných pozitivních a negativních dopadech na světový obchod se zemním plynem.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses