Návrh strategie vstupu společnosti Kohr Brothers, Inc. na trh ČR - Pešáková, Michaela; Olšanová, Květa; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá možným vstupem americké společnosti Kohr Brothers, Inc. na český trh. Teoretická část podává ucelené informace o problematice mezinárodního podnikání včetně vymezení základních pojmů - mezinárodní marketing a management. V rámci první kapitoly jsou také nastíněny formy vstupu firem na zahraniční trhy. Druhá kapitola je věnována identifikaci společnosti a jejího portfolia. V praktické části práce je provedena PEST analýza s cílem zmapovat hlavní specifika českého trhu. Za účelem získání detailnějších informací o odvětví výroby a prodeje zmrzliny v ČR je zpracována analýza konkurence. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření mezi českými spotřebiteli. Na základě zjištěných poznatků je v závěru provedena SWOT analýza podniku a pomocí teorie OLI stanovena vhodná forma vstupu společnosti Kohr Brothers, Inc. na český trh.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses