Úloha a význam W. Wilsona v mezinárodních vztazích - Janatková, Karolína; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem této bakalářské práce je Úloha a význam W. Wilsona v mezinárodních vztazích. Cílem této bakalářské práce je analyzovat úlohu a význam W. Wilsona v mezinárodních vztazích. První kapitola bakalářské práce se věnuje směrům, které měly vliv na politiku W. Wilsona. Jedná se o idealismus, pacifismus a izolacionismus. Druhá část pojednává o aktérech zahraniční politiky Spojených států amerických. Třetí kapitola se věnuje osobnostním a politickým předpokladům W. Wilsona. Poslední část této bakalářské práce se týká zahraniční politiky. Tato část se věnuje situaci před první světovou válkou, vypuknutí první světové války a reakci USA na válku. Dále se tato část zabývá projevy izolacionismu v USA, vstupem USA do války a analýzou Čtrnácti bodů. Poslední podkapitoly této práce se věnují Pařížské mírové konferenci, dále vzniku Společnosti národů, a proč nebyly mírové smlouvy s Německem a Rakouskem Senátem ratifikovány.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses