Funkce insolvenčního správce v ČR - Svobodová, Martina (2015)
Diplomová práce je zaměřena na funkci insolvenčního správce, a to jak z hlediska požadavků kladených na výkon insolvenčního správce, tak i z pohledu povinností, které musí plnit insolvenční správce v průběhu insolvenčního řízení. Cílem práce je analyzování funkce insolvenčního správce z hlediska jeho postavení, pravomocí a odpovědnosti v insolvenčním řízení. Cílem práce je rovněž ověření hypotézy, zda lze nový systém ustanovování insolvenčních správců založený na tzv. rotačním principu považovat za efektivní a zda skutečně došlo k vyšší transparentnosti ustanovování insolvenčních správců.