Funkce insolvenčního správce v ČR - Svobodová, Martina; Moravec, Tomáš, 1983-; Zvěřina, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce je zaměřena na funkci insolvenčního správce, a to jak z hlediska požadavků kladených na výkon insolvenčního správce, tak i z pohledu povinností, které musí plnit insolvenční správce v průběhu insolvenčního řízení. Cílem práce je analyzování funkce insolvenčního správce z hlediska jeho postavení, pravomocí a odpovědnosti v insolvenčním řízení. Cílem práce je rovněž ověření hypotézy, zda lze nový systém ustanovování insolvenčních správců založený na tzv. rotačním principu považovat za efektivní a zda skutečně došlo k vyšší transparentnosti ustanovování insolvenčních správců.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses