Vývoj aplikací na platformě Java FX 8 - Macháček, Martin; Buchalcevová, Alena, 1958-; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce se zabývá platformou JavaFX 8. Cílem práce je seznámit čtenáře s platformou, jejími novinkami a možnostmi, a následně vytvořit příručku pro vyvíjení RIA aplikací využívajících tuto platformu. Práce využívá pro splnění vytyčených cílů především poznatky a zkušenosti autora, doložené a podpořené odbornou literaturou a oficiální doku-mentací platformy. Přínosem práce je především zpracovaná příručka programování v českém jazyce, stejně jako popis nástroje Scene Builder pro vytváření uživatelských roz-hraní. Práce začíná obecným vysvětlením pojmu JavaFX a popisu platformy, jejím historic-kým vývojem a architekturou. Dále se práce zabývá nástrojem Scene Builder pro vytváření komplexních uživatelských rozhraní. Kapitola zmiňuje aktuální možnosti nástroje a podrob-ně popisuje jeho pracovní prostředí a výstupy v podobě FXML dokumentů, popisujících vytvořené uživatelské rozhraní. Další kapitola představuje příručku, vysvětlující jednotlivé typy a vlastnosti dvou různých architektur JavaFX aplikací, dále základní principy vývoje a specifické vlastnosti platformy. Na závěr kapitola popisuje principy spouštění aplikací v různých módech, ke kterým je aplikace připravena. Práce je zakončena příkladem vývoje jednoduché ukázkové aplikace využívající nové grafické prvky platformy, a spouštěné jako webová aplikace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses