Analýza cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Dytrychová, Hana (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního ruchu v regionu Novopacko. Cílem práce je zhodnotit silné a slabé stránky destinace, definovat příležitosti a hrozby a sestavit SWOT analýzu. Práce zahrnuje teoretickou část, kde jsou objasněny základní termíny z oblasti marketingu destinace, a praktickou část, kde jsou analyzovány vybrané ukazatele. V poslední kapitole je zhotovena SWOT analýza a jsou navrhnuty určité změny, které by podpořily cestovní ruch v oblasti.