Dopady evropských sankcí na export z Evropské unie do Ruské federace - Kuckirová, Mariana; Müller, David, 1979-; Hrušková, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
V bakalářské práci se zaměřím na dopady evropských sankcí uvalených vůči Rusku. Tyto sankce jsou spojeny se současnou krizi na Ukrajině. Cílem mé práce bude zjistit dopady těchto sankcí na export z České republika a Evropské unie Ruska. Pokusím se také odhadnout dopady evropských sankcí na obchodní vztahy těchto politických celku. Budu porovnávat export z ČR a EU do Ruska mezi lety 2011 a 2014, kde hlavní bude rozdíl mezi lety 2013 a 2014. Pro identifikaci zboží spadající pod sankce budu používat klasifikaci SITC. Tato práce by měla přinést lepší přehled dopadů těchto sankci a vyčíslení konkrétních změn exportu vybraných komodit do Ruska. V teoretické části práce se budu věnovat sankcím obecně a následně sankcím v rámci EU. Dále se pokusím popsat obchodní vztahy EU a Ruska před uvalením sankcí. Praktická část už bude zaměřená na dopady evropských sankcí vůči Rusku na ČR, které se budu věnovat podrobněji a následně na Evropskou unii.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses