Analýza tržního potenciálu pro fair-trade kávu v České republice - Jarošová, Jana (2015)
Práce zkoumá vývoj na trhu s fair trade kávou ve světě a v České republice. Zajímá se o současnou situaci na trhu s kávou a nahlíží i do jeho vývoje v historii. Práce popisuje, jaké jsou podmínky fair trade certifikace a jaký proces je nutné při něm podstoupit. V praktické části díky dotazníkovému šetření zkoumá potenciálního zákazníka, jeho zvyky při konzumaci kávy, názor na fair trade koncept a vztah k fair trade kávě, kde je zjištěno, že na českém trhu stále prostor pro tento produkt existuje a spotřebitelé jeví zájem o koncept fair trade.