Analýza tržního potenciálu pro fair-trade kávu v České republice - Jarošová, Jana; Olšanová, Květa; Walter, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce zkoumá vývoj na trhu s fair trade kávou ve světě a v České republice. Zajímá se o současnou situaci na trhu s kávou a nahlíží i do jeho vývoje v historii. Práce popisuje, jaké jsou podmínky fair trade certifikace a jaký proces je nutné při něm podstoupit. V praktické části díky dotazníkovému šetření zkoumá potenciálního zákazníka, jeho zvyky při konzumaci kávy, názor na fair trade koncept a vztah k fair trade kávě, kde je zjištěno, že na českém trhu stále prostor pro tento produkt existuje a spotřebitelé jeví zájem o koncept fair trade.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses