Nájemní smlouvy - Veselková, Zdeňka (2015)
Diplomová práce se zabývá nájemní smlouvou k bytu a k domu. Nejprve stručně přibližuje historii nájemní smlouvy, vliv nového občanského zákoníku na smluvní právo a dále objasnění rozdílu mezi nájmem, leasingem a pachtem. Stěžejní kapitola je věnována podrobnému rozboru nájemní smlouvy k bytu a k domu, rozebírá právní úpravu obsaženou v novém občanském zákoníku. Analytická část diplomové práce se věnuje vybraným otázkám a problémům vznikající při uzavírání nájemní smlouvy nebo v průběhu nájemního vztahu.