Nájemní smlouvy - Veselková, Zdeňka; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá nájemní smlouvou k bytu a k domu. Nejprve stručně přibližuje historii nájemní smlouvy, vliv nového občanského zákoníku na smluvní právo a dále objasnění rozdílu mezi nájmem, leasingem a pachtem. Stěžejní kapitola je věnována podrobnému rozboru nájemní smlouvy k bytu a k domu, rozebírá právní úpravu obsaženou v novém občanském zákoníku. Analytická část diplomové práce se věnuje vybraným otázkám a problémům vznikající při uzavírání nájemní smlouvy nebo v průběhu nájemního vztahu.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses