Podnikatelské akcelerátory. Význam a přínosy. - Nipoti, Vladimir; Zadražilová, Dana, 1958-; Koubalíková, Jitka, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem předkládané diplomové práce je analyzovat a komparovat přínosy podnikatelských nebo také startup akcelerátorů z pohledu jejich ředitelů, akcelerovaných startupů a investorů. Podnikatelské akcelerátory pomáhají začínajícím firmám urychlit jejich růst a nastartovat je. Poskytnutá pomoc může mít formu jak materiální v podobě finančního kapitálu nebo služeb, tak i vzdělávací prostřednictvím workshopů a zkušeností od mentora. První kapitola se zabývá definicí akcelerátorů, historií jejich vzniku a rozdíly oproti inkubátorům. Druhá kapitola se věnuje důvodům fenoménu startupů a akcelerátorů, modelu lean startup, vlivu akcelerátorů na ekonomiku a současnému stavu akcelerátorů ve světě. Třetí kapitola analyzuje nejstarší a nejznámější akcelerátor na světě Y Combinator. Poslední kapitola analyzuje a hodnotí přínosy akcelerátorů na základě šetření mezi odborníky.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses