Historický vývoj peněz na českém území. - Švábová, Jana (2015)
Cílem této bakalářské práce je popsat peněžní vývoj na českém území od naturální směny po tolarovou měnu roku 1620 v jeho politicko-hospodářských souvislostech a poukázat na panovníkovu měnovou politiku hlavně jako na prostředek získání peněz pro své osobní výdaje. Vývoj českých zemí je zasazen do evropského kontextu prostřednictvím zdůraznění obchodních vazeb našeho státu s okolím.