Historický vývoj peněz na českém území. - Švábová, Jana; Revenda, Zbyněk, 1959-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je popsat peněžní vývoj na českém území od naturální směny po tolarovou měnu roku 1620 v jeho politicko-hospodářských souvislostech a poukázat na panovníkovu měnovou politiku hlavně jako na prostředek získání peněz pro své osobní výdaje. Vývoj českých zemí je zasazen do evropského kontextu prostřednictvím zdůraznění obchodních vazeb našeho státu s okolím.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses