Analýza financování střední školy - Chmelová, Tereza; Vávrová, Hana, 1970-; Plaček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou financování Střední školy stavební Třebíč, příspěvkové organizace, v letech 2009 -2013. V teoretické části je stručně znázorněna struktura národního hospodářství, poté je rozvedena problematika veřejného sektoru, kam školství spadá. Dále se teoretická část zabývá zdroji financování střední školy, právními formami, daňovým zvýhodněním. Nakonec jsou popsáni jednotliví ukazatelé a model KAMF*, jež jsou podstatní pro praktickou část. Ta je zprvu zaměřena na interpretaci absolutních ukazatelů -- horizontální a vertikální analýzy, poté následují poměroví ukazatelé a model bonity municipální firmy. Je zde použito i srovnání se střední školou působící v zhruba stejných oborech vzdělání (Střední škola strojní, stavební a dopravní Liberec). Výstupem práce je závěr, že Střední škola stavební Třebíč využívá všech dostupných zdrojů k získávání většího počtu žáků.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses