Spotřební chování na trhu piva v České republice - Navrátil, Jakub; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce je zaměřena na spotřební chování Čechů ve vztahu k produktu, který má v České republice dlouhou tradici a je pro tuto zemi typický. Ve spotřebě piva se také Česká republika umisťuje na prvních příčkách v celosvětovém porovnání, a proto si tato práce klade za cíl odkrýt, zda existují faktory specifické právě pro Čechy, které tuto vysokou spotřebu způsobují. Zároveň se ale snaží nalézt i jiné rozdíly oproti obyvatelům Německa a Rakouska, a zjistit, zda jsou rozdíly mezi těmito zeměmi významné z marketingového hlediska. Závěry této práce tedy mohou být užitečné jak pro psychology sledující vztah lidí k alkoholu, tak pro firmy vyrábějící či dovážející pivní produkty z a do České republiky, Německa a Rakouska, kterým poskytnou užitečné informace pro tvorbu efektivní marketingové kampaně.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses