Zhodnocení a predikce ekonomického vývoje firmy Jihostroj, a. s. - Křišťanová, Iva; Boukal, Petr, 1962-2022; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tématem mé bakalářské práce je Zhodnocení a predikce ekonomického vývoje firmy Jihostroj, a. s. Hlavním cílem je analyzovat finanční situaci a vývoj této společnosti z pohledu interního uživatele, a to manažera. K tomu byla použita horizontální a vertikální analýza účetních výkazů a dále analýza poměrových ukazatelů, kterou jsem posoudila všechny složky výkonnosti podniku. Pomocí bonitních a bankrotních modelů jsem zjistila, zda je podnik finančně zdravý a jestli spěje k bankrotu. Dílčím cílem bylo také pomocí ukazatele ekonomické přidané hodnoty zjistit, zda společnost tvoří přidanou hodnotu pro své vlastníky. Také jsem zhodnotila, jak si tato tradiční česká společnost stojí ve srovnání se svým odvětvím.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses