Profesní role spojené řízením dat - Hamšík, Marek; Vacek, Martin; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
V bakalářské práci se věnuji problematice zpracování podnikových dat, která je označována jako Data governance, jedná se o okruh správy dat, který se stále rozvíjí a není ještě chápan jako běžný a standardní způsob zpracování podnikových dat. V úvodu práce definuji co DG vlastně je a jak je možné jej vnímat z různých úhlů pohledu: z pohledu lidí, a z pohledu přínosu, který pro firmu má. Dále se zabývám základními rolemi, které jsou v rámci DG definovány a které jsou pro jeho fungování podle literatury důležité. Následně se zaměřuji na problematiku definic jednotlivých fází, jež jsou pro implementaci DG do podniku důležité a to jak z pohledu české, tak i z pohledu zahraniční literatury. V praktické části mé práce se zaměřuji na průzkumy, které provedly společnosti IBM, SAS, Rand Worlwide a Dataversity a na základě výsledků těchto průzkumů pak posuzuji situaci DG v podnicích různých a v různých sektorech. V poslední části se zaměřuji na faktory úspěchu DG a to jak z hlediska výsledků průzkumů, tak také ze zkušeností expertky na problematiku DG Joy. L. Medved.
Vedoucí práce: Martin Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses