Světový obchod s kávou - Taubr, Tomáš; Müller, Štěpán, 1945-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá světovým obchodem s kávou. Cílem práce je analyzovat obchod s kávou a poskytnout informace o kávovém odvětví jako celku. První kapitola poskytuje základní informace o kávě jako plodině. Druhá kapitola je stěžejní kapitolou celé práce a podává informace o produkci a spotřebě stejně jako o exportu a importu kávy. Dále popisuje, jak je káva obchodovaná a jakým způsobem je určována její cena. Zaměřuji se zde také na masový trh a řetězce, které se kávou zabývají. Třetí kapitola je zaměřena na způsoby certifikace a alternativní způsoby obchodu, mezi které patří Fairtrade a Direct trade. Poslední kapitola se snaží o nástin možností pro budoucí vývoj trhu s kávou.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses