Nevyužitý potenciál cestovního ruchu ve Španělsku - Potocká, Barbora; Netková, Jarmila; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o cestovním ruchu ve Španělsku a jeho nevyužitém potenciálu pro českého turistu. Cílem je analyzovat nabídku českých cestovních kanceláří v této oblasti a na základě výsledků analýzy navrhnout nové poznávací a pobytové zájezdy, které využijí mezeru v nabídce vybraných kanceláří. Práce je členěna do 5 kapitol. První z nich je čistě teoretická a zabývá se charakteristikou cestovního ruchu obecně, popisuje Španělsko a jeho vztahy s Českou republikou z různých hledisek. Druhá kapitola se zaobírá cestovním ruchem Španělska, jeho vývojem a podmínkami pro jeho vznik a udržitelnost v zemi. V pořadí třetí kapitola pojednává o současném cestovním ruchu Španělska na základě statistik a SWOT analýzy. Další kapitola již analyzuje nabídku vybraných českých cestovních kanceláří, více či méně známých. V poslední kapitole jsou nastíněna doporučení pro rozvoj nabídky v cestovním ruchu včetně návrhů nových tras a zájezdů.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses