Finanční analýza společnosti Pivovar HOLBA, a.s. - Malá, Petra; Mikan, Pavel, 1963-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza společnosti Pivovar HOLBA, a.s." je provést finanční analýzu podniku za roky 2008 -- 2013 a také za rok 2014 popsat jeho hospodářský vývoj, zhodnotit jeho finanční zdraví a srovnat s konkurencí. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí, a to teoretické a praktické. V části teoretické budou definovány jednotlivé metody finanční analýzy a popíšu postup jejich výpočtů. Mezi použité metody patří horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, analýza rozdílových a poměrových ukazatelů, pyramidové rozklady a zároveň výpočet vlivů dílčích ukazatelů na ukazatel vrcholový, analýza hodnotových ukazatelů a na závěr bankrotní a bonitní modely. Praktická část bude zaměřena už přímo na informace o společnosti Pivovar HOLBA a.s. a konkrétní výpočty jednotlivých metod analýzy. V závěru práce jsou shrnuty výsledky finanční analýzy a vyvozeny závěry a doporučení.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses