Analýza fungování euroregionů v rámci přeshraniční spolupráce Česká republika - Polsko - Bogumská, Eva (2015)
Diplomová práce na téma "Analýza fungování euroregionů v rámci přeshraniční spolupráce Česká republika -- Polsko" se zabývá problematikou rozdílnosti realizace přeshraniční spolupráce ve vybraných euroregionech na česko-polských hranicích. Analytická část obsahuje jednak komparaci fungování euroregionů z pohledu kvantitativních ukazatelů, jako jsou například počet realizovaných projektů nebo výše alokovaných finančních prostředků na tyto projekty, jednak výsledky empirického šetření se starosty obcí zapojených do přeshraniční spolupráce.